Mastodon
Travel

Norsko: Ráj kempování na divoko!



Norsko je prostě ráj, pro všechny, kdo milují kempování na divoko. Tečka. A tohle video snad přesvědčí i poslední, kdo by o tom pochybovali.

ℹ️ V tomto díle
Po videou z minulého týdne je jasné, že rýchlé tempo kempování na divoko v Norsku si vyžádalo své a potřebujeme zvolnit. Rozhodli jsme se, že poslední týden už nebudeme hnát a využijeme blížící se lepší počasí a najdem si ty nejhečí spoty na divoko na jihu Norska.

Behem několik dnů jsme našli tří krásné místa, kde jsme mohli kempovat na divoko a obdivoat krásy Norska a dokonce nám počasí po těch dlouhých dne deště dopřálo i teplo a sluníčko.

Po téhle zkušenosti už víme, že Norsko je rozhodně nejlepší země na kempování na divoko a už se nemůže dočkat, až se tady jendou vátíme. Tentokrát ale lépe připraveni.

Pavel a Veru

📍Místa, kde jsme byli
První spot se zátokou: https://goo.gl/maps/Fk93cgrEyym7i6EP6
Druhý spot: https://goo.gl/maps/DnSR51htKzT4M4sL7
Paradní místo na servis se splachovačem: https://goo.gl/maps/mZyE3uS1AhGkBehs9
Poslední spot v lese: https://goo.gl/maps/Qu3moTvHWFSYrkei9

📸 Sociální sítě
https://www.instagram.com/rvrodina/
https://www.facebook.com/rvrodina

🎥 Doporučená videa
První díl cesty do Norska: https://youtu.be/uvU3sKqaTnw
Trolí stezka: https://youtu.be/ko5g1MWBzV4
Nejhezčí fjord v Norsku: https://youtu.be/2s1NCt5KGTo

🎸 Hudba ve videu
Epidemic Sound: https://share.epidemicsound.com/41jxje

🚀 Podpořte nás
Pokud se vám naše videa líbí, tak odběr nebo like nás moc potěší! Díky 🙏

20 Comments

  1. Skvělé video! Mě by zajímalo, jak to máte s topením, dá se to vytopit na večer, v noci? Není vám zima? Díky a těším se na další videa.

  2. Zdravíme vás. S rodinkou rádi sledujeme vaše videa a na každé nové se moc těšíme. Každou sobotu po 10h je náš program jasný:) Rádi bychom se vás zeptali, jakou kamerou nahráváte videa zde na youtube. Jsou velmi kvalitní a soudíme, že na mob.telefon to asi nebude, nebo ano? Děkujeme vám, že se s námi dělíte o své zážitky, jsou pro nás inspirací. Těšíme se na příští sobotu. Ať se vám daří a děkujeme za odpověď. Unuckovi

  3. Alternátor dává až 150 A (v takových dodávkách), jaký bustr? nic takového nepotřebuje. Naopak Ti to něco omezuje, aby se AKU nezničil. Nemám však úplné informace , jak to je u vás. Přírodu, čisté řeky, Troli serpentiny (těsně po našem projetí se v jedné zatáčce zašprajcoval třínápravový autobus – zadek uvízl na krajnici, předek se dotýkal svodidla, hnací kola jedné strany vluftě) jsem také obdivoval. Také se mi líbily dřevěná svodidla, otevřené garáže, balíky 1m3 naštípaného topného dřeva vysýchaly v páropropustné folii. Zelené střechy, dřevěné dlabané okapy, základy RD z nasucho uložených kamenů, dřevostavby natřené krycími emaily, ne lazurami, dřevěné koupací kádě vytápěné ponořenými kamínky. Veškeré jídlo jsme měli s sebou, v každé zemi si kupujeme typickou potravinu, v Norsku nic, ale chytli jsme pstruhy a grilovali.

  4. Aby Vám booster dobíjel baterku z altíku, tak nemusíte jezdit, stačí jenom nastartovat motor 😉

  5. Ja mám na streche chatky kde bývam.2 solárne👆-1 na 200W a 2.na 50W..
    Nakoľko na elektrinu mám iba svetlo a internet..bohaté mi to stačí👆-som bez ladnicky,tv..ohrievače.microvknka,práčka..proste naučil som sa za 14 r žiť iným životom ako ibyc.ludia

  6. Prečo Vám slnko tak málo dobíja baterku🤔.Ja mám veľkú 200 ku..a keď slnko zasvieti na solar..tak ju mám za chvíľku dobití naplno👍-ovsem ja mám originál TRAKCNU BATERIU👍.určenú na solar.Vy máte asi obyčajnú .to možno preto

  7. Ahoj rodinko, dekuji za krasny video. To je proste nadherny. Uzijte si to dokud muzete. Vzpominky vam zustanou naporad. Jak jste mi psali ze by jste radi jeli do Ameriky. Ted si myslim ze to neni Moc dobry. Jsou Zde nadherny mista. Drive jem jezdili lidi a pujcili si obytnak, Jak to rikate,a projeli si Ameriku. Ale Ted je to dost vsechno slozitejsi. Chvili pockejte, Treba bude vsechno lepsi. Mejte se Moc krasne.

  8. Nestači jen nastartovat auto? Musi se to projizdet aby to nabilo baterii??

  9. Zdravím. Nemusíte jazdiť.. aleternátor vám dobíja podľa odberu akumulátora aj na volnobežné otáčky. Ja tak isto dobíjam akumulátory v kamióne. Mám 2x 235 aH a dobijem ich za cca hoďku.. odporúčam nevypínať motor počas servisu a čakaním pred marketom a ste v pohode. Spotreba cca 1-1.3l na motohodinu.
    Druhá vec je otzka, aký druh akmulátora máte. Ak je to trakčná batéria, nie je odbré ju nechať klesať pod 30%, lebo jej začne prudko klesať kapacita..

  10. Zdravím no úžasné mista na kempování krásné počasí a asi i klid na odpočinek. Teda obdivovala jsem človíčky co se ponořili a plavali v té studené vodě. Už čekám na další cestovatelské video od vás. Zdravím všechny 😉🌞😊

  11. V Norsku se bydlíkem kempuje snadno. Horší Francie a Itálie, proto jsem zvolil auto, které podjede pod 2m břevny před parkovišti. Nejsou tam zákazy, jen omezení výškou. Vy vysocí nepodjedete. Navíc mne nejde poznat, že jsem bydlík, ještě si udělám nápisy "měření ovzduší"

  12. Za akú dobu/ km, ste nabili baterku a na koľko? Ďakujem 🙂 Možno by ste nám mohli spomenúť aj ceny potravín, ak si ešte pamätáte…😊

  13. Dobrý deň. Môžem sa spýtať prečo nepoužijete aj Ecoflow a solárne panely V Nórsku na divoko mi to príde že presne nato to má byť. A bolo by to zaujímavé otestovať . Zdravím

Write A Comment