Travel

ZEHİRLİ SÜLFÜR MADENİNE İNİŞ – ASİT GÖLÜ

Merhaba, 40 yılı aşkın bir süredir madenciler, Endonezya’daki Kawah Ijen kraterinden sülfür çıkarmaktadırlar. Zaten az olan gelirlerini iki katına çıkarabilmek için, bu insanların en güçlüleri geceleri de, volkandan sızan sülfürik asidin etkisiyle oluşan elektrik mavisi ışığın altında çalışmaktadır.

Gün ışığı dinmeye başladığında, Kawah Ijen kraterinin derinliklerinden ürpertici bir ışık ışıması yükselmeye başlar. Dünya’nın en yüksek hidroklorik asit gölünün kenarında bulunan aktif bir bacadan akan, yüksek sıcaklıktaki sıvı sülfür, mavi alevler saçarak parıldar ve yerden 5 metre kadar yükseğe erişebilir.

Bu parıldamanın dibinde, madenciler enerjik bir şekilde, toksik gazları soluyarak çalışırlar. Erimiş sülfürün bacalardan 115 santigrat derece sıcaklığında akışını takip ederler ve bunu takip eden kristalleşme sürecini beklerler. Sonrasında kristalleri kırarlar, toplarlar, yüklerler ve Dünya’nın pıhtılaşmış bu kanından para kazanmaya çalışırlar. Mavi ışık parıldamasının yanında, sülfür kütleleri çıkarırlar ve bunları kraterin kenarından taşıyarak, kilosu 680 rupiye (yaklaşık 14 kuruşa) satarlar. Taşıdıkları yük, yaklaşık 80-100 kilo civarındadır ve onların sağlıklarına ve hatta bazen yaşamlarına mal olur. Geceleri çalışarak, her 24 saatte iki sefer taşıma yapabilirler, böylece gelirlerini 2 kat arttırırlar. Ayrıca gündüz vakti Kawah Ijen kazanının yakıcı sıcağından korunmuş olurlar.

Bu sülfür, Endonezya’nın en saf sülfürlerindendir ve gıda ile kimyasal endüstrisinde kullanılır. Sağlıkları ve yaşamları pahasına çıkarılan bu beyazlatıcı şeker, köle gibi çalışan bu işçilerin kaderidir.

► Düğün:

► Jakarta Vlog Serisi:

► Endonezya Serisi:

► Malezya Serisi:

► Tayland Serisi:

► Kore Serisi:

► Portekiz Serisi:

► Bedava Konaklama :

► Sosyal Medya Hesaplarım

► İnstagram:
► Facebook:
► Twitter:

► Merhaba, ben Cihan. Sırt çantalı bir gezgin olarak başladığım dünya turu maceramda, bazen eşimle birlikte seyehat ediyor ve paylaşıyorum. Ha bir de; yaklaşık 2 yıldır Endonezya’nın başkenti Jakarta’da yaşıyordum. Artık Bali’deyim. Endonezya ile ilgili en kapsamlı youtube videoları bulabileceğiniz bir kanal olma yolunda ilerliyorum. Kanalım da ayrıca; eğlence, gezi, seyehat, vlog, bilgi, videoları da çekiyorum.
Abone olarak macerama ortak olabilirsiniz


Alo Japan.