Mastodon
Travel

Vlog Japon 2023 – 14 – Jour 26, 27 & 28 – Obuse, Matsumoto & Nagano



🔧 ABONNE-TOI 🔧 ▶ http://bit.ly/TRC-abonnement
Avant le retour Ă  Tokyo, on visite plusieurs villes dans la rĂ©gion de Nagano ! Obuse et son petit quartier traditionnel et surtout le magnifique musĂ©e Hokusai ! Matsumoto et son chateau ! Et enfin, on profite d’un Obon Odori Ă  nagano au Temple Zenkoji ! Pas prĂ©vu mais une excellente surprise 😀

Magyar összefoglaló

Reggel Sibu Onszenben : fĂŒrdƑzĂŒnk a sajĂĄt fĂŒrdƑkĂĄdunkban Ă©s megreggelizĂŒnk, aztĂĄn meglĂĄtogatunk egy szakĂ© boltot, amit a szĂĄllodĂĄban ajĂĄnlottak nekĂŒnk. A bolt elsƑ emeletĂ©n van egy kis galĂ©ria is, Ă©s a konkrĂ©t szakĂ© fƑzdĂ©be is be lehet kukkantani egy emeleti ablakon keresztĂŒl.

NaganĂłba visszafele vonatozva Ășgy döntĂŒnk, hogy megĂĄllunk Obusze vĂĄroskĂĄban, ami arrĂłl hĂ­res, hogy a nagy Kacusika Hokuszai itt töltött Ă©lete vĂ©ge fele pĂĄr Ă©vet, egy ifjĂș mecĂ©nĂĄs barĂĄtjĂĄnĂĄl. Ennek tiszteletĂ©re van itt egy Hokusai mĂșzeum, ezt lĂĄtogattuk meg, Ă©s nem bĂĄntuk meg a döntĂ©st 😉

NaganĂłba visszatĂ©rve elfoglaljuk a szĂĄllĂĄsunkat a következƑ pĂĄr napra : egy klasszikus business hotel, amit csak egy folyosĂł vĂĄlaszt el az ĂĄllomĂĄs Ă©pĂŒletĂ©tƑl, szĂłval utazni nagyon praktikus! És a szoba is kĂ©nyelmes.

Ezzel a nap le is jĂĄrt nagyjĂĄbĂłl, mĂ©g sörözĂŒnk Ă©s vacsorĂĄzunk egyet egy hangulatos bĂĄrban, aztĂĄn alvĂĄs 🙂

MĂĄsnap Ăștra kelĂŒnk Macumotoba, ahol elsƑdleges ĂșticĂ©lunk a vĂĄrkastĂ©ly, ami egyike a 12, eredeti ĂĄllapotĂĄban fennmaradt, vagy abba visszaĂĄllĂ­tott vĂĄrnak. ElĂ©ggĂ© tömeg volt az Ă©pĂŒletben, Ă­gy a szƱk Ă©s meredek lĂ©pcsƑk mĂ©g szƱkebbnek tƱntek, de azonkĂ­vĂŒl Ă©rdekes volt belĂŒlrƑl is lĂĄtni az Ă©pĂŒletet. A vĂĄr utĂĄn a sĂ©tĂĄlĂł utcĂĄkon andalgunk, mindenfĂ©le bĂ©kĂĄk Ă©s kĂŒlönbözƑ finomsĂĄgok között. AztĂĄn a napot valahogy Ășjra egy Book Off – Superbazaarban fejezzĂŒk be 😁 – mielƑtt visszatĂ©rnĂ©nk NaganĂłba.

A következƑ napunkat nagyrĂ©szt a ZenkĂłdzsi buddhista komplexumban töltjĂŒk. Ez egy elĂ©g impozĂĄns Ă©pĂŒlet egyĂŒttes, eredetileg NaganĂł vĂĄrosa e körĂ© a templom körĂ© Ă©pĂŒlt. MegnĂ©zzĂŒk a fƑ templomot, több kisebb mellĂ©k Ă©pĂŒletet Ă©s a mĂșzeumot is.

Estefele Ășjra visszajövĂŒnk ugyanide, mert a dĂ©lelƑtt megtudtuk, hogy este lesz obon ĂŒnnepsĂ©g Ă©s tĂĄnc – obon egyfajta mindenszentek ĂŒnnepe JapĂĄnban, amit augusztus közepĂ©n szokott lenni, Ășgy tartjĂĄk, hogy ilyenkor az elhunytak is rĂ©szt vesznek ezekben a hagyomĂĄnyos körtĂĄncokban.
Persze a szokĂĄsos kajĂĄs standok most sem maradhatnak el. Az este vĂ©gĂ©re mi is megtanultunk egy pĂĄr tĂĄnc lĂ©pĂ©st 🙂

KöszönjĂŒk szĂ©pen, hogy megnĂ©zted Ă©s vĂ©gig olvastad!! FolytatĂĄs a következƑ videĂłban 🙂
==========================================
☠ LES RÉSEAUX SOCIAUX DE SEGA COLLECTION ☠
==========================================
▶ TWITTER : https://twitter.com/TheRealCerbere

A bientĂŽt les amis !
TRC / SEGA COLLECTION

#SEGA #vlog #japon #vlogaujapon #vlogjapon #voyage #voyagejapon #voyageaujapon

1 Comment

Write A Comment